Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Als ik een factor analyse op een van de schalen van de eind opdracht probeer te doen krijg ik altijd te zien dat bij de zoveelste iteration de Communality hoger is dan 1.0

Ik krijg dit zelf niet opgelost, ook niet als ik items obv de correlatie matrix verwijder. Alleen als ik geforceerd minder factoren trek dan SPSS wilt, lukt het.
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (290 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
In mijn ervaring zijn er twee dingen doe goed zijn om te checken als je zogenaamde Heywood cases hebt. De eerste is of je voldoende datapunten hebt; tenzij je zelf nog van alles hebt verwijderd zou dat in orde moeten zijn. De tweede is of er univariate of multivariate outliers zijn. Lijkt dat het geval, dan zou ik de analyse herhalen zonder die deelnemers.

Als het echt niet op te lossen is, neem dan contact op met de examinator; je kunt dan een iets afwijkende procedure gebruiken om je steekproef te trekken.
door (77.8k punten)
...