Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik ben de oefencasus aan het maken, maar loop vast bij het beantwoorden van vraag 4:Is er een verband tussen het geslacht en totale agressie? 

Ik heb toen de ongepaarde t-toets gedaan. En krijg volgens mij de goede uitkomsten. Nu weet ik alleen niet hoe ik verder moet om de interpretatie volledig te maken. Hoe reken ik ook alweer de Cohens'd uit in SPSS (kan dit uberhaupt?) 

Daarnaast staat er in mijn output van de t-test Sig van 0.65 en Sig (2-tailed) van 0.0000.. Kunt u mij uitleggen wat dit betekend? Ik interpreteerde het als een significante p-waarde, want p < dan 0.05. Maar wat betekend de Sig van 0.65? Is dat de correlatie? 

Graag hoor ik van u!:) 

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (220 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
SPSS geeft geen Cohen's D. Die moet je met de hand uitrekenen. In de youlearn omgeving van IDA bij het thema over Cohen's D wordt uitgelegd hoe dit moet.

SPSS geeft p-waardes aan met Sig. Voor elke toets die wordt uitgevoerd wordt er een p-waarde berekend. Bij de onafhankelijke t-toets wordt zowel een Levene test als een t-test uitgevoerd, waarbij voor beide een p-waarde gegeven wordt.
door (49.7k punten)
...