Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Op pagina 4/4 van de oefening wordt gevraagd om de main effecten van Oor en Commando gegeven op reactiesnelheid, en ook om de interactieaffecten te berekenen.

Tijdens de antwoorden worden hier echter Standaardfouten (SE scores) gegeven waarvan ik niet weet waar deze vandaan gehaald worden. Deze is 18.65 voor de main effecten van oor en commando en 26.38 voor het interactie effect. Ik kan deze niet terugvinden in mijn data.

De p en F scores kreeg ik wel gewoon allemaal. Heeft iemand een idee waar deze vandaan gehaald kan worden? Dankjewel!
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (290 punten)
gehercategoriseerd door

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks

De standaardfouten zijn hier gegeven om aan niet onnodig extra werk te geven; normaliter geeft men M en SD, maar de SD's per groep verkrijgen kan nog wel eens ingewikkeld zijn. Dit zou als het goed is via explore kunnen in SPSS.

De SE's komen als het goed is uit een tabel die bij het uitvoeren van de ANOVA worden verkregen. Staat er geen syntax in de terugkoppeling?

door (63.1k punten)
Dankjewel voor het antwoord!
Het wordt inderdaad bijgevoegd bij de anova analyse.
Je moet enkel de optie voor EM means aanklikken.
...