Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Goede morgen,

Ik ben afgelopen week begonnen met Onderzoekspracticum experimenteel onderzoek.

In de eerste module (onderzoekspracticum inleiding data-analyse) hadden we de keuze tussen SPSS en R. Ik heb toen R gekozen omdat ik denk dat ik daar meer aan heb in de toekomst. Nu wil ik de vervolg cursus ook doen met R.

Ik denk dat het niet zo heel moeilijk is om samen met Fields, onine referentie materiaal over R en als backuptwee vrienden die R door en door kennen de voorbeelden van Fields te reproduceren. Ik wil het in ieder geval proberen, kijken hoever ik kan komen.

Enige twijfel die ik heb is of er SPSS vragen in het examen voorkomen. In dat geval kan ik beter nu de overstap maken naar SPSS.

Kortom de vraag: komen er vragen voor in het examen over SPSS? Of kunnen jullie mij bevestigen dat er alleen vragen worden gesteld over de theorie van statistiek?
Dus dat alle practische "SPSS" hoofdstukken die we in Field moeten lezen alleen worden aangedragen om SPSS te oefenen voor de casus / opdracht die we moeten inleveren.

groet
han
in R en RStudio door (120 punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
Als ik het me goed herinner krijg je geen SPSS-specifiek vragen ("Welk menu klik je aan om je ANOVA te doen") eerder vragen over welke ANOVA je gebruikt voor een bepaalde situatie. De vragen in het oefententamen zijn wel een goede representatie van het echte tentamen.
door (290 punten)
0 leuk 0 niet-leuks
In principe is het tentamen software onafhankelijk, dat wil zeggen dat er vragen kunnen worden gesteld over bepaalde analyses of uitkomsten hiervan, maar deze zijn te beantwoorden ongeacht de software die je gebruikt. Er zal dan ook nooit iets worden gevraagd als: "Hoe doe je dit in SPSS?"
door (49.7k punten)
...