Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hallo,

Ik ben bezig met de eindopdracht voor cross-sectioneel onderzoek. Bij de factoranalyse kijk ik (conform Field) naar de determinant in de correlatiematrix, volgens Field is het belangrijk dat deze niet kleiner is dan 0,00001, In de output krijg ik echter alleen te zien dat de determinant 0,000 is, zonder te kijken naar verdere decimalen. Ik kan nergens vinden hoe je het bereik van deze decimalen kan vergroten, zodat ik kan kijken tot hoever de determinant doorloopt.

Bedankt alvast!

Luc
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (120 punten)
gehercategoriseerd door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Als je in de output tabel dubbelklikt op die 0,000 dan zie je een langer getal.
door (360 punten)

Hoi Sabrine,

Dank voor je reactie, het klopt dat als je dit bij individuele correlaties in de matrix doet, je ene langer getal krijgt. Als ik dit bij de determinant doe, blijft het scherm echter steken op wat ik nu te zien krijg (zie onderstaand screenshot, het gele getal verschijnt dus niet bij de determinant).

Luc - bedoel je een vraag te stellen met die opmerking? Want zoja, die staat er niet in :-)

De correlatie is 6.8116 * 10-17 - da's superklein, praktisch nul, dus.

Wellicht kun je ook het standaard gebruikte aantal decimalen ergens in SPSS instellen - dat staat dan bij de instellingen.

...