Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik ben de vragen van mijn vragenlijst in een databestand aan het zetten. Nu kom ik een vraag tegen die normaal gesproken gehercodeerd moet worden. In eerder gestelde vragen (Hoe kan ik een item hercoderen met SPSS en Value labels bij hercoderen) lees ik dat ik niet het originele item moet overschrijven omdat ik dan niet meer kan zien of het al omgepoold maar ik zet alles nieuw in het bestand dus wat kan ik dan het beste doen?

in Anders door (4.1k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het beste kun je hercoderen door je te hercoderen variabelen een nieuwe naam te geven. Bevoorbeeld de variabele naam met een R er achter, zodat je weet dat het om de gehercodeerde variabelen gaat. Dit kun je in SPSS doen door te kiezen  voor 'recode into different vairables' (of zie een van de eerste hoofdstukken uit Field).
door (44.6k punten)
...