Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Tabel 4.7.2 bevat de gecorrigeerde p-waarden voor het verkleinen van het maken van een type 1-fout. Deze zijn gecorrigeerd aan de hand van de False Detection Rate control.

Ik kom er niet helemaal uit hoe dit berekend is. De paragraaf erboven begrijp ik helemaal. Maar ik zie geen berekening die verklaart hoe deze p-waarden gecorrigeerd zijn. Kijk ik hier overheeb of is dit iets wat we nog niet hoeven te weten in deze cursus?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (390 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Er wordt hier wel een voorbeeld gegeven van hoe de p-waarden eruit zouden zien als er gecontroleerd wordt voor type 1-fout, maar hier wordt inderdaad geen formule bij gegeven. Dit gaat te ver en is niet nodig om te weten voor deze cursus. Het is genoeg om te weten dat het een probleem kan zijn en dat er manieren zijn om hier voor te corrigeren.
door (44.6k punten)
geselecteerd door
Fijn, dankjewel!
...