Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik ben bezig met het eindopdracht (Thema 6) en vraag me af welke analyse ik best gebruik (SPSS):

1. Een factoriele ANOVA met "Onderwijs" en "Frequentie" als onafhankelijke-variabelen, en een zelf-gemaakte afhankelijk variabel met het verschil tussen de 2 executief functioneren variabelen (EF_t0 en EF_t1)

2. Een mixed ANOVA met "Executief Functioneren" (2 niveaus) als binnen-groep-variabel en "Onderwijs" en "Frequentie" als tussen-groep-variabelen

Kortom: mag een mixed ANOVA gebruikt worden als alle onafhankelijke-variabelen tussen-groep zijn, en juist de afhankelijke variabele binnen-groep is?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (240 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Er bestaat geen 1 within-subjects variabele. Een within-subjects factor is altijd een combinatie van variabelen.

Een within-subjects factor wordt in deze cursus behandeld bij de hoofdstukken behorende bij Thema 3. In thema 3.1 als er enkel sprake is van een within-subjects design, en in thema 3.2 wanneer er sprake is van een mix: between en within-subjects factoren.
door (61.8k punten)
...