Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
KDA 4.3.2. ik wil een ANOVA uitvoeren van 2.3 ‘de vestiging en het inzicht in de hoeveelheid werk en werktijd’. Ik krijg echter niet het staatje zoals vermeld in de terugkoppeling . Ook niet wanneer ik het vanuit mean >> anova table doe. Hoe kan ik het anders doen?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (230 punten)

Dit is wat te weinig informatie. Kun je laten zien wat je wel krijgt? Je kunt dit doen door te copy-pasten, maar als dit layout-gewijs niet helemaal goed gaat, kun je ook screenshots maken, bijvoorbeeld met het fantastische open-source programma Greenshot (http://getgreenshot.org). Je kunt deze informatie aan je vraag toevoen door deze te bewerken (zet het dus niet in een antwoord). Lees ook de instructies nog even door op http://oupsy.nl/help/ask (naar boven scrollen).

Dank u wel voor de snelle reactie. Ik ben zelf aan het puzzelen gegaan en ben er al achter wat ik anders had moeten doen. Gr. Suzanne
Super! Zou je dat als antwoord toe kunnen voegen (op je eigen vraag ja :-)), zodat andere studenten die deze zelfde vraag stellen daar mee verder kunnen? Scheelt weer wat frustraties :-) Alvast bedankt!

1 Antwoord

2 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord

Eerste bewerking via Analyze>>mean >> dependent (verschil van inzicht) >> onafhankelijk (vestigingsgrootte). Het inzicht zou afhankelijk kunnen zijn van de vestigingsgrootte (niet andersom). Kies vervolgens voor >>options en vink aan >>anova table.  Je krijgt nu ook de eta in het kwadraat en het lijstje zoals staat opgenomen bij de terugkoppeling.  Tweede bewerking: >> analyze>>anova>>kies voor Post-hoc toetsen Tuckey en Bonferroni.

door (230 punten)
geselecteerd door
Super, heel erg bedankt!!!
...