Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Eindopdracht cross-sectioneel, hechting bij pubers: ik was van plan om het effect van type hechting op emotieregulatiestrategie te onderzoeken. Ik kwam uiteindelijk op dit uit: 

Na factoranalyse kreeg ik een mooie schaalindeling, maar de cronbach's alpha was maar voor één schaal voldoende. Hierdoor kan ik dit MRA model niet meer gebruiken (vervreemding valt namelijk af). 

Omdat er in de eindopdracht gebruik moet worden gemaakt van één AV en twee OV, zie ik geen andere oplossing dan de zaak om te draaien en het volgende MRA model te gebruiken:

Hier heb ik dan als onderzoeksvraag “in welke mate kan het type emotieregulatiestrategie van een adolescent een veilige hechting aan moeder voorspellen?” Dit lijkt me mijns insziens een prima onderzoeksvraag, alleen als ik dan het MRA-model bekijk heb ik het gevoel dat de boel nu verkeerd om staat. Want literatuur zegt eigenlijk dat hechting een belangrijke invloed heeft op emotieregulatiestrategie. Maar mijn MRA-model laat nu zien dat emotieregulatie een directe invloed heeft op hechting, en dat is dan toch de verkeerde kant op? Kan ik dit model dan wel gebruiken? En als dat dan niet kan, hoe kom ik dan aan twee onafhankelijke variabelen als ik maar één schaal van het hechtingsonderzoek kan gebruiken? 

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (190 punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...