Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Stel: ik heb een schaal 'Hechting', welke 2 subschalen zou moeten hebben 'angstige hechting' en 'vermijdende hechting'. Nu wil ik dus kijken of de schaal Hechting ook werkelijk op 2 factoren laad. In eerste instantie doet ie dat niet echt, de KMO waarde is dan .336. Dus eigenlijk geeft deze waarde aan dat het geen zin heeft om een factoranalyse te doen, toch? 

Nu ben ik toch verder gaan kijken.. Ik heb items verwijderd welke dubbele ladingen hebben op 2 factoren. Uiteindelijk heb ik 13 items moeten verwijderen. De KMO waarde is nu .614,, wat wel voldoende is. 

Maar goed nu weet ik dus niet of dit juist is.. Moet ik misschien de subschalen afzonderlijk analyseren middels factor analyse? Ik heb dat met de subschaal 'vermijdende hechting' gedaan, waaruit ineens 5 factoren kwamen... En toen snapte ik er niets meer van, want wat moet ik met 5 factoren binnen één subschaal??

in Methodologie door (4.1k punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...