Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik vind het enorm lastig de hypothesen om te zetten in hoe ik dat vervolgens moet toetsen en wat ik daarbij ook niet begrijp is dat de output vaak heel erg anders is als je een bepaald aspect wel of niet hebt toegevoegd. Zoals bij vraag 9 van opdracht 3.2

als ik bij between subjects alleen voorlichting invul en geen leeftijd .... krijg ik F(2,105) 14,627dat vind ik ook wel logisch want in de vraagstelling wordt niet gevraagd naar een onderscheid in leeftijd.

Bij de output die gegeven wordt bij de terugkoppeling blijkt echter dat daar wel leeftijd is meegenomen in between subjects en dan krijg je meteen een totaal andere waarde nl F(2,102) 41,243

Ik vraag me af hoe hier mee om te gaan? waarom is het logisch om leeftijd mee te nemen als dat niet in de hypothese zelf naar voren komt?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (460 punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...