Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste lezer,

In het sjabloon van de deelopdracht kwalitatief onderzoek moeten in de appendix de transcripten worden toegevoegd. Het is mij niet duidelijk of ik daarbij ook per fragment moet aangeven hoe het gecodeerd is. In de beoordelingsrubric staat bij 'kwaliteit van de codering' "alle fragmenten zijn correct gecodeerd...", wat lijkt te impliceren dat de beoordelaar moet kunnen zien hoe de fragmenten gecodeerd zijn om dit te beoordelen. Er staat echter nergens dat ik dit moet toevoegen en in het voorbeeld in thema 3 zijn ook alleen de transcripten toegevoegd. Klopt het dat ik alleen de transcripten hoef toe te voegen en dat jullie op basis van de codestructuur kunnen beoordelen of de fragmenten correct gecodeerd zijn omdat je alleen op die manier tot een goede codestructuur kunt komen? Of zie ik iets over het hoofd en moet ik ook het transcript inclusief codering aanleveren?

Met vriendelijke groeten,

Roosmarijn
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (270 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dat staat er wat ongelukkig geformuleerd. De bedoeling is om de transcripten in het verslag op te nemen zoals ze zijn verkregen dus zonder codes. Daarnaast lever je de codestructuur in. Dat geeft de beoordelaars voldoende inzicht. We zullen kijken of dit in de rubric verduidelijkt kan worden.
door (1.6k punten)
...