Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Na het installeren en downloaden / openen angst.sav bestand, -> File  -> open -> syntax,  opent een scherm met de vraag data te openen, die dus al open is. Het lukt mij dus niet het bestand een naam te geven, zdat ik een dat. bestand krijg waarmee ik aan het werk kan. Wat doe ik niet goed?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (210 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dit is een standaard scherm dat SPSS soms vertoond bij het starten van het programma. Je kunt dit gewoon wegklikken, en volgens mij zelfs ergens een vinkje zetten dat je dit venster niet meer wilt zien.

Als je bedoelt dat het niet lukt om een databestand te openen dan kan het zijn dat je het op de verkeerde plaats doet, want je beschrijft het openen van een syntax file en een .sav bestand is een databestand.
door (46.9k punten)
...