Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik vraag me af of het nog iemand is gelukt om SPSS of PSPP te downloaden en gebruiken bij Chromebook. Ik ben vandaag bezig geweest met wat oplossingen te bedenken: het enige werkende optie tot nu toe was het gebruiken van PSPP via de rollAPP. Daar kan je geen documenten openen via je drive en/of niets opslaan. Ik heb ook Linux Beta geactiveerd bij mijn Chromebook maar PSPP downloaden lukte helaas weer niet.

Ik heb op dit moment geen andere computer en ik zou willen weten of er een mogelijkheid is om een van deze twee softwares toch te downloaden op Chromebook of misschien een andere "compatible" software die voor Chrome OS beschikbaar is?
gerelateerd aan een antwoord op: Hoe kan ik SPSS op Chromebook downloaden?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Chrome OS is volgens mij Linux, klopt dat?

Wel, mocht je PSPP niet aan de praat krijgen, dan kun je altijd R of jamovi proberen - die hebben ook beiden ports naar Linux.

Ik weet niet precies wat ChomeOS is - als het een super uitgeklede Linux distributie is, dan kan dit wel eens problemen geven, dus dan zou ik een ander OS installeren (e.g. Ubuntu).
door (77.8k punten)
...