Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb de cursus IDA doorgenomen t/m 2.5. Bij thema 2.6 loop ik helemaal vast. SPSS heb ik gedownload en dit werkt. De bestanden waarmee gewerkt moet worden heb ik opgeslagen (denk ik?), maar in de directory waarin ik ze heb opgeslagen vind ik ze niet terug. Als ik ze dan opnieuw vanuit YouLearn open kom ik er wel weer bij, maar volgens mij is het niet de bedoeling om dit zo te doen.

Dan staat er bij 2.6 dat ik de verwerkingsopdrachten moet maken. Ik zie een opsomming in 4 punten van wat ik allemaal moet doen, wat er fout kan gaan, en hoe je daar dan mee kunt omgaan.

Ik ga naar Verwerkingsopdracht 2.6.1. Als ik klik op het antwoord, dan krijg ik een heel verhaal te zien over het opslaan en openen van syntax bestanden. Dit zou ik graag eens zien, hoe je dat doet, want bij mij lukt dit niet.

Verwerkingsopdracht 2.6.2 en 2.6.3 kom ik wel uit, tot aan de staafdiagrammen, hier kom ik weer niet verder.

Ik ga nu maar weer eens verder stoeien met de volgende Verwerkingsopdrachten, maar vraag me af of hier in het verleden misschien al virtuele bijeenkomsten over zijn georganiseerd, die ook nu nog te bekijken zijn. Of is een andere manier van begeleiding mogelijk?

Met vriendelijke groeten,

Jan Raeven
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (260 punten)
bewerkt door
De vraag is niet helder; kun je aangeven wat de vraag precies is waar je op vast loopt; wat je al geprobeerd hebt op basis van welke broninformatie. En wat precies het punt is waar je vastloopt en waarom?
Dag Ron,

Dat is nu juist het probleem: ik loop op zoveel punten vast, dat er niet één of twee dingen te benoemen zijn die concreet een probleem opleveren. Ik ga nu eerst de thema's 1.1 - 2.5 nog eens herhalen, sla dan 2.6 over en ga verder met de rest. Het liefst zou ik een bijeenkomst bijwonen waarin SPSS wordt uitgelegd. Ik begrijp dat dat nu niet mogelijk is (en misschien zijn specifieke SPSS-bijeenkomsten ook in niet-coronatijden niet voorzien). Vandaar mijn vraag of hier in het verleden bijeenkomsten aan zijn gewijd, die nu nog bekeken kunnen worden.

Met vriendelijke groet,

Jan Raeven
Het is mogelijk de vraag op te knippen; dat klinkt namelijk ook als de manier om het probleem aan te pakken: stukje voor stukje. Voor de zekerheid: mochten er SPSS vragen gesteld worden: geef dan ook aan wat in het boek van Field is geraadpleegd, en wat daar onduidelijk is. Dat helpt bij het beantwoorden van de vraag op een wijze die snel tot een oplossing kan leiden.

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...