Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik probeer bij onderdeel 2.6 het desbetreffende bestand te openen. Ik geef het volledige commando in

GET FILE = 'C:\Users\Aart_van_Drie\Downloads\Assertiviteit_op_de_werkvloer.sav'.

Echter krijg ik steeds de melding dat er een 'missing end quote' is. Dit terwijl dit commando exact hetzelfde is als die je ziet in de output als je het bestand opent via open file. De bestemming klopt verder volledig, Wat heb ik fout gedaan, waardoor ik het bestand niet via het commando kan openen?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (200 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord

Dat komt omdat je geen "end quote" hebt; alleen een openende quote.

Je denkt dat je een end quote hebt, daar stiekum is dat niet zo. Dat komt omdat het aanhalingsteken dat tussen de "v" en de punt (".") in staat geen quote is - hij komt wellicht via Word, die quotes aanpast naar "gerichte aanhalingstekens".

En zijn in Nederland acht varianten op aanhalingstekens die veel worden gebruikt, die allemaal andere karakters zijn - zie bijvoorbeeld hier (link):

Het karakter dat jij gebruikt is de "right single quotation mark" - Word vervangt het normale single quotation mark (in de tabel hierboven: "apostrophe") door dat teken.

Maar dat is een ander teken, dus logischerwijs, en terecht, zeurt SPSS daar over.

Je moet nooit via Word documenten copy-pasten, altijd via Notepad (Kladblok) of een andere platte tekst editor, die dat soort vervangingen niet toepassen.

Overigens is niet gezegd dat jij die fout maakte - soms doen stafleden dat ook nog fout, dus zelfs als je dit hebt gecopypaste vanuit de leerstof kun je deze fout soms tegenkomen. Kun je het dan doorgeven aan de examinator van de betreffende cursus?

Het beste is om die aanhalingstekens in SPSS in te typen, omdat de syntax editor ook geen vervangingen uitvoert.

door (77.7k punten)
geselecteerd door
...