Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Voor mijn scriptie voer ik een ANCOVA uit. Ik heb één afhankelijke variabele (hoeveelheid game gedrag). Mijn onafhankelijke variabelen zijn geslacht en "groep". Verder heb ik vier controlevariabelen, namelijk leeftijd, opleiding, (wel/geen) computer en (mate van) interesse in games. Geslacht, groep, opleiding en computer heb ik bij "fixed" gezet. Leeftijd en interesse staan bij de covariaat. Nu is mijn vraag hoe ik de assumpties van orthogonaliteit en lineairiteit kan meten. Ik las ergens dat ik voor de homogeniteit een interactie moet maken met de covariaat, maar welke covariaat is dat in mijn geval? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met hoe ik deze twee assumpties kan testen.

in Methodologie door (120 punten)
bewerkt door

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...