Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (220 punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
Ik neem bijvoorbeeld de Coronastudie die elke week wordt verzonden naar vrijwilligers. Elke week vullen deze mensen die in. De vragen binnen de vragenlijst zijn aangepast doorheen de weken. Dit is een longitudinale desgins. Echter met de verkregen data per week kunnen ze er toch ook een cross-sectionele desgins van maken. Of is mijn redenering hier mis?
door (220 punten)
0 leuk 0 niet-leuks
Wanneer je wekelijks mensen bevraagd betreft het een longitudinaal design. Echter, als je de vragen elke week verandert kun je lastig vergelijken wat er elke week gebeurt, behalve natuurlijk als een deel van de vragen wel elke week hetzelfde is, of bijvoorbeeld elke maand. Dan kun je die dat analyseren per maand. Als je in een week specifieke vragen stelt die je niet wilt vergelijken met andere weken, kun je ook beslissen om enkel de data van die week te analyseren. Het design van de algehele studie blijft echter longitudinaal, echter hoe je naar de data kijkt is cross-sectioneel.
door (44.2k punten)
...