Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij Multi-level modellen kun je in theorie natuurlijk zoveel random slopes toevoegen als er variabelen zijn, maar hoe zit het met power? Is er een methode om aan de hand hiervan te bepalen of het een goed idee is om (bijvoorbeeld) een volgende variabele als random slope op te nemen? Ik neem aan dat het iets te maken heeft met het aantal units binnen het level waar je variabele betrekking op heeft (bij mensen binnen vestigingen, zou het in mijn ogen samenhangen met het aantal vestigingen in je dataset), maar hoe ga ik hiermee om?
in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (160 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Zodra het om random slopes gaat dan is het berekenen van power, of het uitvoeren van een sample size berekening uiterst moeilijk en eigenlijk enkel via simulatie te bereiken.

Voor toelichting zie onder andere:

Scherbaum, C. A., & Ferreter, J. M. (2009). Estimating statistical power and required sample sizes for organizational research using multilevel modeling. Organizational Research Methods12(2), 347-367.

door (63.5k punten)
...