Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Bij Verwerkingsopdracht 5.6.5 wordt in het antwoord gezegd dat R2 ,018 is, maar ik zie deze waarde nergens in de output staan. Hoe bepaal ik deze waarde?

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (180 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Bij een enkelvoudige regressie-analyse in SPSS krijg je standaard 3 hoofdtabellen, de eerste geeft de correlatie en de verklaarde variantie, de tweede toetst het model en de derde geeft je meer informatie over de regressiecoeffienten. In die eerste tabel dus staat de verklaarde variantie, ook wel aangegeven als R kwadraat, in het Engels R square.
door (49.7k punten)
Sorry, ik gebruik R, geen SPSS. De output van R staat ook in het antwoord, ik kom op hetzelfde, maar ik zie daar ,018 nergens staan. Ik zie wel "Multiple R-squared: [0, 0.08]", ik had het antwoord daar verwacht, maar dat is dus een ander getal.

Het gaat hier om een afrondingsverschil. In de tekst wordt eerst gesproken over een R square van .018, iets verder waar de output wordt besproken staat vermeld .02:   Multiple R-squared: [0, 0.08] (point estimate = 0.02, adjusted = 0.01)  .02 is .018 afgerond op 2 decimalen.

...