Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik kies ervoor om van 3 subschalen een correlatie matrix te maken. Alvorens te starten heb ik eerst 3 nieuwe subschalen aangemaakt. Bij het aanmaken van een nieuwe subschaal wil ik voor de Mean een waarde invullen bv .4 of .8. Maar welke waarde past het beste bij het aanmaken van een subschaal? Hoe kan ik dat opzoeken?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Er is niet een duidelijk regel voor. De logica achter het gebruiken van een decimaal bij MEAN is dat SPSS weet wanneer het nog een gemiddelde moet berekenen of niet. Dat kan dus heel handig zijn als je veel missing data hebt. Ga bij jezelf te rade, wat vind ik nog redelijk? Hoeveel vragen mag iemand van een schaal niet hebben ingevuld wil ik hier nog een zinvol gemiddele van kunnen berekenen?
door (46.9k punten)
Dat is duidelijk,
...