Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Goedemiddag,

Mijn vraag is als volgt:  Hoe interpreteer ik resultaten op dagniveau en persoonsniveau; wat als de relatie op het ene analyseniveau wel significant is en op het andere niveau niet?

Voor mijn scriptie onderzoek ik de relatie tussen flow en prestatie. Ik heb deze positieve relatie zowel onderzocht op dagniveau (binnenpersonen) als op persoonsniveau (tussenpersonen). Op dagniveau is de relatie significant en op persoonsniveau niet. Hoe kan ik het verschil hiervan interpreteren in mijn discussie? Wat betekent het dat de relatie wel op dagniveau is gevonden maar niet op persoonsniveau?

Alvast onwijs bedankt en ik hoor graag van julie!
in Discussie door (160 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het zijn twee verschillende dingen die je onderzoekt, dus het hoeft niet per se verwonderlijk te zijn dat je andere resultaten vindt. Als je kijkt naar het effect binnen personen dan kijk je in hoeverre de relatie tussen flow en prestatie aanwezig is binnen een bepaalde periode binnen een persoon. Als je kijkt naar het effect tussen personen dan kijk je of voor de hele groep in het algemeen een relatie is tussen flow en prestatie.
door (46.9k punten)
...