Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Na het doen van de factoranalyse voor de eindopdracht blijkt de determinant veel te laag te zijn. Dit duidt op multicollineariteit volgens Field. Echter zijn er enkele items die een paar correlaties hebben van iets hoger dan 0.7. Moeten deze dan verwijderd worden? Of kan ik verder gaan met de analyse en deze items behouden? En dan later bij de item en schaalanalyse evt. alsnog items verwijderen vanwege multicollineariteit?

Daarnaast heb ik een aantal dubbele hoge ladingen, als ik deze verwijder en opnieuw een factoranalyse doe (promax), dan krijg ik daarna weer andere items die dubbel laden. Moet ik deze dan ook verwijderen en weer opnieuw een factoranalyse doen? Want dit kan nog wel een paar keer doorgaan.
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (240 punten)
We mogen niet helpen met de eindopdracht. We mogen wel helpen met algemene vragen. Als je je vraag bewerkt en deze in algemene zin stelt, waarbij je bovendien de output die je krijgt copy-paste zodat we precies de foutmeldingen en factorladingen kunnen zien, kunnen we er nog eens naar kijken.

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...