Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij vraag 11 wordt gevraagd om descriptives van de condities. Dit is mij gelukt via 'split file', maar dit lijkt me niet de juiste manier. In het antwoord op deze vraag staat namelijk 1 overzichtelijke tabel waarin ook de totalen weer worden gegeven. Als ik gebruik maak van split file op bijvoorbeeld leeftijd, dan krijg ik de totalen niet en krijg ik 2 losse (veel uitgebreidere tabellen). Ik heb Field H12 en H14 er bij, maar ik zie denk ik iets over het hoofd. Ik krijg geen overzichtelijke tabel zoals in het antwoord.

Hoe splits ik de condities in zowel voorlichtingsgroep als leeftijd, om zo een duidelijk overzicht te krijgen?
Gesloten met het bericht: Vraag is al door mijzelf beantwoord
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (570 punten)
gesloten door
Ik ben er inmiddels zelf al achter, het kan gewoon via de univariate ANOVA. Alleen staat het vinkje bij descriptives standaard niet aan. Toch leuk dat dat ene vinkje mij al die tijd zoet heeft gehouden :)
(Een kleine hint bij het antwoord met hoe je tot het antwoord komt had ook kunnen helpen...)
Ik ga even door de verwerkingsopdrachten heen; als dit niet zondermeer logisch is, dan ligt het probleem bij de opdracht/terugkoppeling.
...