Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In vraag 4.1.1 hebt u al gecontroleerd of de scores op de voormeting afhankelijk zijn van de interventie. Hieruit blijkt dat er afhankelijkheid is tussen de score op de voormeting en de condities; de gemiddelden zijn namelijk significant verschillend op meetmoment 1 over de condities. Hierdoor kan er geconcludeerd worden dat er afhankelijkheid bestaat tussen sportscore1 en de condities.

Dit stukje tekst is voor mij niet helder.. waarom wordt er over afhankelijkheid gesproken wanneer de gemiddelden significant verschillend zijn? Je zou toch zeggen dat wanneer de groepen niet verschillend zijn, dat ze dan wel afhankelijk zijn van elkaar?

Alvast bedankt voor uw reactie.

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (510 punten)
Ik denk dat ik iets meer uitleg nodig heb om de vraag goed te begrijpen. Waarom zouden de scores tussen condities pas afhankelijk van elkaar zijn als de verschillen niet-significant zijn?

Ik vraag het omdat 'condities afhankelijk van elkaar' iets anders is dan wat in de terugkoppeling staat, waar gesproken wordt over een afhankelijkheid tussen conditie (interventie) en voormeting.

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...