Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij de uitwerking van de opdrachten van hoofdstuk 6.1.2 staat alleen de syntax van SPSS gegeven en geen output. Kan de output ook worden toegevoegd, want ik werk met R ipv SPSS (of evt syntax in R)?
in Longitudinaal Onderzoek (PB1702) door (430 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Deze cursus is vrijwel geheel in spss gemaakt, dus zijn ook deze uitwerkingen in spss.

Er zijn inderdaad geen uitwerkingen in R, maar je kunt die van jou vergelijken met de SPS terugkoppelingen en uitwerkingen. Die zullen waarschijnlijk slechts een klein beetje verschillen. Essentieel is de interpretatie van de resultaten, niet het pakket waarmee je werkt.   

Ik adviseer trouwens om ook met SPSS te (gaan) werken, want dat is niet zoveel anders dan R.

MvG, Rolf
door (11.1k punten)
Beste Rolf

Het gaat me niet om uitwerkingen in R of syntax in R, maar om de output in het algemeen. Er wordt bij de uitwerking van deze opgave alleen syntax gegeven en niet welke output hier uitkomt. Dat zou voor mij van toegevoegde waarde zijn zowel voor de interpretatie als voor het vergelijken met mijn eigen output
Nogmaals, Je kunt de analyses uitvoeren in spss.

McG, Rolf
...