Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
De toegewezen profielen met beschrijving van de deelnemers wijkt af van de informatie in de transcripten bij 3 van de 6 deelnemers. Bijvoorbeeld andere leeftijd kinderen, de partner is geen vrouw maar een man, in het profiel staat samenwonend, in het transcript wordt gesproken over 'mijn man'. Hoe ga ik hiermee om? Mijn oplossing zou zijn dat het transcript leidend is en dat ik de deelnemers aan de hand van het transcript beschrijf. Een andere oplossing is dat ik deze discrepantie benoem in het onderzoek bij het kopje deelnemers. Graag feedback.
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Er zit een foutje in de opdracht die we er maar moeilijk uit krijgen. Kies een van beide en werk dat consequent uit. Of het de info van de transcripten is of van de profielen dat maakt niet uit.

Succes met het afronden van de module!
door (1.6k punten)
...