Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In de oefententamens wordt terminologie gebruikt dat eta2 'triviaal' is of 'marginaal' is. Dat vraagt om nadere duiding want deze termen komen in de stof niet voor en triviaal is voor mij iets dat aangeeft dat er twijfel is hoe iets te duiden (bijvoorbeeld haalt net niet de definitie groot, dus moeten het bestempelen als gemiddeld), maar in het tentamen wordt (volgens mij) bedoeld dat het zo klein is dat het er niet toe doet (eta2<0.01). Dat kan ik nog begrijpen. Maar vervolgens wordt 'marginaal' gebruikt voor een eta2 van 0.08 , volgens de geleerde tabel is dat gemiddeld want >0,06, dus ik zou dan niet snel zeggen dat het 'marginaal' is, want dat zou ik weer vertalen als een minimaal effect. Kortom, waarom deze dubbelzinnige terminologie in de tentamens?
Gesloten met het bericht: antwoorden gevonden
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (160 punten)
gesloten door
Ik zou ook graag antwoord op deze vraag krijgen. Het is mij niet duidelijk wat er met triviaal en marginaal wordt bedoeld. Wellicht kan iemand toch nog deze vraag beantwoorden?
...