Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In experimenteel onderzoek, thema 5 oefenopdracht over 'Het effect van sanctiezwaarte en procedurele rechtvaardigheid op regelnaleving' lees ik in de voorbeeldverslagen over een onderzoeksopzet met vier condities waarover personen random verdeeld worden. Klopt het dat deze onderzoeksopzet niet juist is?  De onderzoeksopzet die ik hier in zie is

  t0          t1        t2

R O1 X1 O2 X2 O3

R 04  X1 O5 X2   O6  

Waarbij tussen t0 en t1 manipulatie X1 verschil in sanctiezwaarte en tussen t1 en t2 manipulatie X2 de regel wordt onrechtvaardig.

Wat is juist?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (180 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het lijkt erop dat de voorbeeldverslagen een andere versie van deze opdrachtcasus zijn dan de oefenopdracht. De opdrachten lijken ook niet als een voorbeelduitwerking van de opdracht bedoeld te zijn, gezien het een vierde (set) bronnen is in een lijstje van drie aangekondigde bronnen.

Het helpt om deze bronnen dan ook enkel als een rapportagevoorbeeld te zien en niet als een uitgewerkt voorbeeld van de opdrachten in 5.2.
door (63.5k punten)
...