Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Bij online bijeenkomst 2 (01:43:20)  Mauchly's Test of Sphericity wordt de Huyn-Feldt correctie als uitgangspunt gebruikt (in dit geval 0.666) om te kijken of het groter of kleiner is dan 0.75. Waarom wordt de Greenhouse-Geisser niet als uitganspunt gebruikt (0.626)? of maakt dit niet zoveel uit?

In de leeswijzer van One Way RM-Anova wordt Greenhouse-Geisser gebruikt als uitgangspunt (Als GG epsilon > 0.75 gebruik dan Huyn-Feldt, Als GG epsilon < 0.75 gebruik dan GG). 

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (1.4k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord

EDIT:

ik zie nu pas in de vraag dat er gevraagd wordt naar de epsilon waarnaar gekeken moet worden. Field is hier correct; GG is uitgangspunt. Hoewel niet van bijzonder groot belang heb ik mij vergist heb tijdens het online college door niet van de informatie in Field uit te gaan. Mijn excuses voor deze verwarring. Helaas kan ik het online college niet ongedaan maken, maar ik neem het mee. De procedure die Field noemt is het handigst om te volgen om verwarring tussen inzichten te voorkomen en dat is dat bij een GG lager dan .75 de GG gebruikt wordt:

In Field (5e editie, blz 850):

Many authors recommend that when estimates of sphericity are greater than 0.75 the Huynh–Feldt estimate should be used, but when the Greenhouse– Geisser estimate of sphericity is less than 0.75 or nothing is known about sphericity the Greenhouse–Geisser correction should be used (Barcikowski & Robey, 1984; Girden, 1992; Huynh & Feldt, 1976). Stevens (2002) suggests taking an average of the two estimates and adjusting the df by this average. We will see how these values are used in due course. 

door (63.5k punten)
geselecteerd door
...