Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In IDA heb ik bij Ron geleerd om de 'paste' knop te gebruiken bij de 'dialog boxes' (en dat kwam ook in de online bijeenkomst naar voren). Field gebruikt voor zover ik zie de 'ok' knop in deze dialog boxes. Wat is het verschil en maakt het uit wat je gebruikt?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (180 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Beste Mijke,

In principe maakt het niet uit of je de ''paste'' knop of de ''ok'' knop gebruikt. De output blijft hetzelfde. Alleen is het handig, als je je data analyseert, om te noteren wat jou handelingen zijn geweest binnen SPSS. Dit kan via de paste knop waardoor je handelingen zichtbaar worden in de Syntax van SPSS. Mocht er iets niet goed zijn in je output en je weet niet wat het is, dan kan je via de syntax laten zien (aan een docent) wat je precies gedaan hebt om tot die output te komen. Tevens kan je in de syntax opmerkingen plaatsen met behulp van het sterretje *.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Joeri
door (230 punten)
Dit maakt het zeker duidelijk, dank je wel! :-D
...