Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Waarom kies je bij de eerste manipulatie check een onafhankelijke t toets en bij de tweede manipulatiecheck een gepaarde t toets?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (220 punten)
Zou je iets meer context aan de vraag kunnen geven? Wat is precies de manipulatiecheck, meetniveau van de data?

De manipulatiecheck is de volgende (vraag 5.2.8 uit de oefenopdracht):

Er zijn twee manipulaties toegepast. Toets eerst of mensen in de zware-sanctieconditie inderdaad de sanctie als zwaarder ervaren dan de mensen in de milde conditie en of mensen de onrechtvaardige situatie (t2) inderdaad als onrechtvaardiger beoordelen dan de rechtvaardige situatie (t1).

Moet je voor de eerste check dan een onafhankelijke t-toets kiezen omdat het een beween-subject meting is? En bij de tweede check een gepaarkde t toets omdat dat een within subject meting is?

Dat klopt! Je mag dit als antwoord op je eigen vraag geven, zodat anderen met dezelfde vraag gelijk zien wat het antwoord is.

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...