Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In een onderzoek met 2 onafhankelijke variabelen met respectievelijk 2 en 3 condities en 1 covariaat wil ik een assumptietoets doen van de onafhankelijkheid van het effect van de covariaat in de verschillende condities van de 2 onafhankelijke variabelen. Ik dacht eerst aan een aparte t toets en een one way anova maar beter is 1 factoriele anova.

In de uitkomst van deze factoriele anova met afh. variabele de covariaat en 2 onafh variabele, krijg ik uiteraard in de test of between subject effects het effect van de 2 onafhankelijke variabelen en van hun interactie effect. Het effect van de 2 onafh variabelen is niet significant. Het effect van de interactie wel. Normaliter zou dit betekenen dat er dus een belangrijk interactie effect is dat je interpreteert.  In dit geval gaat het om een assumptie toets. Hoe ga ik hier mee om? interpreteer ik dat er op de 2 onafhankelijke variabelen geen significant verschil is te zien voor de verschillende condities ? of ga ik in op het interactie effect?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (180 punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...