Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Via select cases en dan if kan ik maar 1 variabele per keer invoeren waarbij ik variabele< 3.29 intyp om outliers te onselecteren in de dataset. 

Bij de ene variabele werkt het wel, maar de andere niet. En meerdere in één keer lukt niet via if. Zijn er nog andere manieren?, voor nu ga ik het handmatig toepassen voor alle variabelen waarbij ik een outlier gespot heb. 

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (1.4k punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Een beetje een omslachtige code, maar het makkelijkste om te 'reverse engineeren'. Ik zou via select cases en een boolean modifyer (een OR statement) twee variabelen linken.

Omdat het lastig is dat je postieve en negatieve uitschieters wilt hebben deel ik als voorbeeld de code in twee delen op: een filter dat outliers selecteert, en een recode commando dat de selectie omkeerd naar 'niet outliers'.

NB: voor het gemak heb ik even twee willekeurige variabelen gekozen. Vervang DF_t0 en VF_t0 uiteraard met je variabele naar keuze.Het '|' symbool kun je ook vervangen met OR

USE ALL.
COMPUTE filter_$=(DF_t0 > 3.29 | VF_t0 > 3.29 | DF_t0 < -3.29 | VF_t0 < -3.29).
VARIABLE LABELS filter_$ 'ABS(DF_t0) > 3.29 & ABS(VF_t0) > 3.29 (FILTER)'.
VALUE LABELS filter_$ 0 'Not Selected' 1 'Selected'.
FORMATS filter_$ (f1.0).
FILTER BY filter_$.
EXECUTE.

RECODE filter_$ (0=1) (1=0).
EXECUTE.
door (63.1k punten)

Super! bedankt dit is handig, hij deed het met | prima. laugh

...