Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In Field wordt er bij het uitvoeren van een T-toets gerapporteerd met M en SE. De One-Way ANOVA wordt in YouLearn gerapporteerd met M en SD (dit ging over de onafhankelijkheid van covariaat; Sportcasus).

Zoals ik begrepen heb bevat de standaarddeviatie alle mogelijke afwijkingen van de steekproef. De verdeling van al deze afwijkingen heeft ook een standaarddeviatie die standaardfout heet (standaarddeviatie van een steekproevengemiddelde). Maar dan nog vind ik het lastig om te zien wanneer je welke logischerwijs noemt en waar dit van afhangt. Vandaar de vraag: Wanneer wordt het gemiddelde en de standaarddeviatie genoemd vergeleken met het gemiddelde en de standaardfout?

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (1.4k punten)
Beantwoord het antwoord bij de gelinkte vraag ook deze vraag: https://onderzoeksvragen.ou.nl/6820/2-4-vraag-factoriele-anova-waar-vind-ik-se

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...