Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
in Methodologie door (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ja, dat kan. Validiteit betreft of je meet wat je denkt dat je meet. Je kunt prima een responsmodel opstellen voor open vragen. Ik zou https:///openmens.nl/constructen, https:///openmens.nl/constructen-meten, https:///openmens.nl/validiteit-van-meetinstrumenten, en https:///openmens.nl/validiteit-schatten-en-verhogen lezen, als het goed is ben je dan een heel eind op weg. Bestudeer verder de artikelen en het hoofdstuk van Borsboom et al. waarnaar wordt verwezen, en kijk even naar Response Process Evaluation.
door (77.8k punten)

Bedankt voor het delen van deze links! Ik kan hier helaas het antwoord op mijn vraag niet tussen vinden: ik wil 1 enkele vragenlijst valideren die bestaat uit 1 kwalitatief antwoord EN een aantal kwantitatieve antwoorden. Het lijkt me niet dat ik zomaar die ene vraag met kwalitatief antwoord eruit kan laten, om de overige kwantitatieve antwoorden vervolgens op betrouwbaarheid te onderzoeken en in een FA mee te nemen. Of wel ?cool

...