Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik heb in een dataset aanpassingen gedaan. Variabelenamen aangepast. Nu wil ik deze dataset opslaan, zodat ik deze in surfdrive kan delen met mijn docent. Nu zie ik nergens hoe ik dit databestand kan opslaan. Ik hoop op een spoedig antwoord. 

image
in R en RStudio door (250 punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks

Datasets hebben een naam. Je kunt de naam van je dataset zien in de Environment tab in het paneel rechts bovenin:

Die naam is ook de naam van de tab van de dataset in RStudio als je die hebt geopend door er in die Environment tab op te klikken.

Je kunt je dataset vervolgens opslaan met een hele serie aan commando's afhankelijk van wat je precies wil. "read.csv" slaat het op als CSV (het toegankelijkst voor allerlei verschillende programma's), en als je het "haven" package hebt geinstalleerd kun je het ook opslaan als .sav bestand (i.e. het SPSS formaat):

haven::write_sav(
  dat,
  file.path(
    dataPath,
    "CROP-determinant-calibration-1--merged-data.sav"
  )
);

(Maar dan natuurlijk eerst de directory opslaan in 'dataPath' en de bestandsnaam aanpassen naar wat jij wil gebruiken als bestandsnaam.)

Je kunt ook het "rio" package gebruiken; dan kun je met "rio::export" naar allerlei formaten exporteren, zie https://cran.r-project.org/web/packages/rio/vignettes/rio.html

door (77.8k punten)
0 leuk 0 niet-leuks

Bedankt voor het antwoord. Het is gelukt! Nu heb ik een ander vraagje. Ik probeer de Values aan te passen in variable view. Ik wil alle categorieen een nummer geven. Dit heb ik gedaan, maar ik blijf nog steeds de tekst zien in het bestand. De nummers niet. Ik heb categorieen: 1 = Alleenstaand, 2 = In een relatie niet samenwonend. Ik vind het handiger om nummers te hebben. Wat doe ik fout?

Groetjes,

Diana 

New mail
image
door (250 punten)
...