Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

1 leuk 0 niet-leuks

k wil graag een histogram maken van de variabele leeftijd. Echter wil ik deze in groepen hebben. Ik heb leeftijd variërend van 18-71 jaar. Nu wil ik graag groepen maken. Bijvoorbeeld 18-20, 21-24 etc. Moet ik hiervoor een nieuwe variabele aanmaken en dan bijvoorbeeld labels toevoegen met categorieën of via split file? Ik kom er niet helemaal uit hoe ik dit het beste kan doen.

Alvast bedankt voor het meedenken.

What do you want to do ?

New mailCopy

What do you want to do ?
New mail
image
in SPSS door (250 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Volgens mij haal je twee dingen door elkaar, het ene is hoe je wilt dat je variabele eruit ziet en het andere is een grafische weergave ervan. Leeftijd zoals je die nu hebt is een continue variabele, voor continue variabelen is het handig om de verdeling weer te geven in een histogram. Als je de continue variabele leeftijd verandert in een categorische variabele met leeftijdscategorieen dan is het niet zinvol meer om deze grafisch weer te geven in een histogram. Als je vraag echter is hoe je van een continue variabele een categorische maakt, dan is het antwoord door te hercoderen (recode in het Engels). Je geeft dan aan welke waarden van je oorspronkelijke variabele moet worden veranderd in je nieuwe variabele.
door (47.3k punten)
...