Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Zelfs met behulp van de cursusinformatie, Youtube en een 'intro werken met SPSS' heb ik nog niet gevonden hoe ik een density plot kan maken. Ik weet wel hoe ik een histogram met normaalverdeling maak, maar ik zie in het antwoord bij vraag 4.8.9 van Inleiding Data Analyse dan ook een density plot. (Dus een groene en blauwe lijn over het histogram.) Terwijl er bij mij alleen de zwarte lijn van de normaalverdeling lukt. Weet iemand wat de stappen hiervoor zijn in SPSS?
in SPSS door (140 punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
Het is in SPSS helaas niet mogelijk om een Kernel Density Plot te maken, of beter gezegd: niet zonder het via syntax of een macro buiten de normale functionaliteit van SPSS te doen. (zie bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=3jTMeYKTsh0&ab_channel=how2stats )
door (63.1k punten)
0 leuk 0 niet-leuks
De voorbeelden in de cursus zijn gemaakt in R. Met SPSS is het helaas niet mogelijk om een histogram te maken met een blauwe en groene lijn. Wat je wel kunt doen is een histogram opvragen met een normaalverdelingsboogje er over heen.
door (47.3k punten)
...