Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste docenten,

Ik ben bezig met de eindopdracht van OCO, maar kan de vragenlijsten die gebruikt zijn in de dataset niet vinden. In mijn geval gaat het om de vragenlijsten die horen bij het onderwerp 'hechting en psychische (on)gezondheid bij pubers', zoals de IPPA, CDI en ERQ. Het lijkt me dat ik voor bv. een goede itemanalyse wel moet weten welke vragen er gesteld zijn.

Ik heb op YouLearn gezocht en op internet, maar ik kom alleen Engelse versies tegen, die soms ook meer items bevatten dan aangegeven staat in het codeboek. Die kan ik dus niet gebruiken.

Ook mis ik belangrijke informatie over de dataset: hoe de deelnemers zijn benaderd en geselecteerd, hoe de vragenlijsten zijn afgenomen (op papier of via internet?), waar ze zijn afgenomen, welke instructies de deelnemers kregen, of er informed consent is, etc. Dingen ik moet beschrijven in de methodesectie.

Kan het zijn dat ik iets over het hoofd heb gezien en deze informatie wel beschikbaar is? Of moet ik het zonder deze informatie doen?

Ik hoop op uw reactie! Hartelijke groet, Aline
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (320 punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...