Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hallo!

Mijn vraag gaat over de opdrachten in https://youlearn.ou.nl/web/pb1712202133/cursus

Waarom moet ik de afhankelijke variabele: Stress WEL standaardiseren in opdracht 2.3.2, maar NIET in 2.3.3? Ik weet echt niet wat hier de reden voor is, en het verward mij.

Alvast bedankt!

Groet,

Kees
in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (290 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dag Kees,

Er zijn verschillende manieren om de analyses te doen. Eén van de manieren is om alle variabelen te standaardiseren, dan krijg je een compleet gestandaardiseerde oplossing.

Vergelijk het met de ouput van MRA, waarbij je ongestandaardiiseerde B's en gestandaardiseerde beta's hebt (zie cursus cross-sectioneel onderzoek).

Bij moderatieanalyse (Thema 2) is het trouwens handig om alle variabelen te standaardiseren, en een produktterm op te nemen van twee gestandaardiseerde variabelen. Daarmee beteugel je namelijk de collineariteit tussen de predictoren en de interactieterm.  

MvG, Rolf
door (13.1k punten)
...