Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

1 leuk 0 niet-leuks

Beste docenten, 

Bij het rapporteren van de resultaten van een moderatieanalyse voor mijn bachelorthesis, loop ik tegen een paar punten aan. Ik hoop dat u mij hier verder mee kunt helpen.

In het onderdeel 'moderatie' de cursus longitudinaal wordt voor de rapportage verwezen naar tabellen zoals in de APA-manual. Ik neem aan dat hier de tabellen 7.15 (p. 219, 7th ed.) of 7.17 (p.220, 7th ed.) mee worden bedoeld. Daar heb ik nog een paar vragen over:

  • In deze tabellen worden de B's gegeven met de bijbehorende SE's. In hoeverre staat het ons vrij om voor de Beta's te kiezen (waar ik geen SE's of SD's bij heb)?
  • In de tabellen wordt de p-waarde niet altijd gegeven, wanneer kan ik ervoor kiezen om die wel te vermelden? 
Tot slot heb ik geprobeerd terug te vinden welke informatie er in de tabel hoort en welke ik dan nog in de lopende tekst zou moeten vermelden, deze informatie heb ik (en mijn medestudenten) niet kunnen vinden. Kunt u mij dit vertellen of is er ergens een voorbeeld waarin dit gedaan wordt?
Alvast bedankt! 
in Multivariate statistiek door (350 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb dezelfde vraag, maar zie hier geen antwoord staan.
door (280 punten)
...