Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Goedemorgen,

Ik heb een vraag over mijn SPSS database. Ik heb 50 (DP 1 - DP 50)vragen over 'Depressie (DP)'. De antwoorden hiervan wil ik afzetten in 5 verschillende 'Depressiestijlen (DPS) 1 - DPS 5)'. Alle 50 vragen kunnen beantwoord worden met een A (1) of B (2). Uiteindelijk worden er dus 50 punten verdeeld over de 5 stijlen. De scores moeten dus cumulatief worden.

In de Syntax heb ik nu:

IF  (DP1 = 1) Depressiestijl1=1.
EXECUTE.
IF  (DP1 = 2) Depressiestijl2=1.
EXECUTE.
IF  (DP2 = 1) Depressiestijl3=1.
EXECUTE.
IF  (DP2 = 2) Depressiestijl4=1.
EXECUTE.
IF  (DP3 = 1) Depressiestijl5=1.
EXECUTE.
IF  (DP3 = 2) Depressiestijl2=1.
EXECUTE.

etc.

Bij vraag 3 komt 'Depressiestijl2' weer terug. Het is hier dus de bedoeling dat hier een cumulatief getal komt, omdat 'Depressiestijl2' al eerder is voorgekomen. De waarde hiervan zal na vraag 3 dus geen 1,00 maar 2,00 moeten zijn. Het is mij alleen niet duidelijk hoe ik 'IF  (DP3 = 2) Depressiestijl2=1' zo invoer dat hier een cumulatief getal uitkomt.

Ik hoop dat mijn vraag zo duidelijk is!
Gesloten met het bericht: Opgelost
in SPSS door (120 punten)
gesloten door
...