Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik wil een multilevelanalyse uitvoeren met twee onafhankelijke variabelen, een interval en een ordinale variabele en een interactie tussen beiden.  In SPSS krijg ik een output waarin de laatste categorie van de ordinale variabele (3)  'redundant' is. Ik wil echter dat de eerste categorie van de ordinale variabele (0) als referentie wordt genomen. (Ik heb namelijk de waarden van categorie 3 nodig voor rapportage).

Nu heb ik de ordinale variabele 'inverse' gehercodeerd (dus 3=0, 2=1 etc.), zodat ik de juiste referentiecategorie heb. Alleen krijg ik nu andere waarden uit de interactie tussen ordinale variabele en interval variabele.

Klopt deze interventie van mij dan wel? En zo nee, is er een andere oplossing? Moet ik bijvoorbeeld alle variabelen (dus ook de interval, en wellicht ook de afhankelijke) 'omdraaien'? Hoe doe ik dat?  Of is er een andere oplossing?
in Modeleren (SEM en Multilevel Analysis (mixed methods, HLM)) door (140 punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...