Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Goedemiddag, Ik ben benieuwd waar ik voor het eerst de covariaten benoem? Is dat in de inleiding ookal komen er geen hypothesen aan vast? Is dat in measurements en dan daar ook de theorie waarop ik baseer dat ik ze interessant vindt of is het pas bij resultaten en later in discussie?

Groeten Gwenn
in Anders door (260 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Elke covariaat die je opneemt, neem je op omdat je op basis van een uitgewerkt causaal model hebt geconstateerd dat ze mogelijke confounders zijn (en geen zogenaamde 'colliders'; als je die opneemt als covariaten, introduceren ze juist bias, zie bijvoorbeeld "Learning to Let Go: When Statistical Control Hurts" in https://doi.org/10.1177%2F2515245917745629).

De onderbouwing daarvoor geef je daarom altijd in de inleiding. Het causale netwerk op basis waarvan je de conclusie trekt een covariaat op te nemen betreft ook het conceptuele model dat je onderzoekt, dus dit zou normaal een coherent verhaal moeten vormen.
door (77.8k punten)
...