Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Wat houdt extractie en rotatie in, weergegeven in een tabel (sum of squared loadings)?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (250 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ik ben geen specialist ter zake, dus wat correcte begrippen kan er waarschijnlijk veel geoptimaliseerd worden, maar ik kan je alleen maar meegeven hoe ik het begrijp.

Het deel 'Extraction Sums of squared loadings' geeft weer hoeveel factoren er getrokken werden. Enkel de factoren met een eigenwaarde groter dan 1 worden geëxtraheerd. Je leest daar dus af hoeveel factoren je na extractie overhoudt. Je kan in dit deel van de tabel aflezen hoeveel variantie er verklaard wordt door elke particuliere factor, met daarnaast uitgedrukt in procenten.

Het deel 'Rotation Sums of squared loadings' kan je naar mijn inziens, bekijken als een optimalisatie van de factorstructuur. Je kan daaruit dan bijvoorbeeld afleiden dat elke factor een beetje meer aan belang wint, je dus een mooiere verdeling hebt over de verschillende geëxtraheerde factoren.
door (370 punten)
...