Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi,

Ik ben een beetje in de war over de opdrachtbeschrijving van Cross-sectioneel onderzoek. Ik ben namelijk al een heel eind op weg, maar ik begin opeens te twijfelen of ik wel de juiste onderzoeksvraag heb gekozen. Mijn onderzoeksvraag is als volgt: 'Wordt het zelfvertrouwen van pubers vooral bepaald door de hechtingsrelatie met de moeder?' Deze vraag bevat twee constructen en één voorspeller.

Gedurende het proces leek het echter of er een onderzoeksvraag gekozen moest worden met meerdere voorspellers. Mijn vraag is of ik nu opnieuw moet beginnen met een nieuwe onderzoeksvraag waarin minimaal drie constructen aan bod komen of dat dit ook juist is?

Bedankt alvast!

Met vriendelijke groet,
Eline
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

In principe mogen we niet helpen met het eindverslag, maar ik zal het antwoord zo formuleren dat je, in combinatie met een grondig begrip van de cursusstof, wel een antwoord hebt.

In je eindverslag moet je (onder andere) aantonen dat je drie analysetechnieken beheerst (i.e. weet wanneer ze uitgevoerd moeten worden; ze uitvoeren; ze interpreteren). Dat zijn:

  • itemanalyse
  • factor-analyse,
  • multipele regressie-analyse

De laatste vereist minimaal drie variabelen. Of dat twee afhankelijke variabelen kunnen zijn leer je in het cursusmateriaal.

door (77.7k punten)
...