Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Moet je bij het maken van een enquete die online komt te staan ook een informatiebrief meesturen en hoe moet zo'n enquete aangeleverd worden bij de cETO?
in Inleiding Data Analyse (IDA) door (170 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Dezelfde regels gelden (ongeveer) voor online of offline dataverzameling. Waar je bij offline onderzoek je respondenten van te voren een informatie brief geeft of stuurt, kun je dit net zo doen bij online onderzoek. Het ligt aan je manier van werven, als je dit doet via mail kun je de informatiebrief in de vorm van een email sturen (of als bijlage), als je op andere plaatsen werft kun je een (korte) versie van een wervingsbrief gebruiken als wervingstekst. Je kunt daarnaast nog de informatie vermelden aan het begin van je online enquete, zodat je waarborgt dat je respondenten wel voldoende geïnformeerd worden.

Hoe je precies dingen moet aanleveren voor de cETO kun je nazoeken op de website van de cETO.
door (10.4k punten)
geselecteerd door
...