Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Het valt me op dat de nummering van de hoofdstukken van het Openmens boek verschilt tussen de PDF, EPUB versies en de versie op https://ou-books.gitlab.io/openmens/. De bestanden nummeren het hoofdstuk "Causaliteit" als "Hoofdstuk 6", de webversie noemt dit "Hoofdstuk 7". De hoofstukken vermelden dezelfde datum 2020-08-13, maar ik lees in de webversie (titelpagina) dat deze op 2021-04-30 het laatst gewijzigd is.

Ontbreekt er een hoofdstuk in de PDF en EPUB versies? Is het raadzaam de webversie aan te houden? 

Nb. Hoe verder ik kom in de tekst, hoe meer verschillen ik tegenkom, en zelfs de zojuist gedownloade versie lijkt niet overeen te komen met de webversie. Is het de bedoeling dat we alleen de webversie gebruiken? Het zou enorm fijn zijn als de downloadversie overeenkomt met de webversie.

Zie bijgaande screenshots. 

in (Digitale) werkboeken door (960 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dit klopt - het OpenMenS-boek is een zogenaamd "levend boek". Het verandert de heel tijd. Daarom wordt er als het kwartiel start een versie bevroren die in de cursus wordt gehangen, en altijd prevaleert boven de webversie.

Overigens zal tegenspraak in beide versies zeldzaam zijn; het is meer een kwestie van hoofdstukken die worden toegevoegd en verder worden gevuld in de webversie.

Deze uitleg staat ook in de cursus: zie de YouLearn mededelingen.

Je kunt overigens altijd een up-to-date PDF of EPUB downloaden vanaf de webversie. Houdt er wel rekening mee dat die niet prevaleert boven de versie die in de cursus hangt.
door (77.8k punten)
...